Förläng gärna ditt förfallodatum!

För att känna bästa bekvämlighet så är det bra att förlänga förfallodatumet på din faktura efter du gjort din returanmälan. Så blir det mindre risk att den löper ut innan returen kommer till oss.

Det här kan du göra enkelt på "Mina Sidor" hos Svea Ekonomi - https://mypages.svea.com/

När vi hanterar betalningar som gjorts med faktura så görs en kreditering på varan efter att vi tagit emot returen.

Får jag en ny faktura när ni gjort krediteringen?

Nej, när krediten är gjord så får man en kreditfaktura från Svea som redovisar vad som krediterats och hur mycket det var. Du betalar sedan in din originalfaktura på resterande belopp som kvarstår.

Men slutsumman på originalfakturan är fortfarande samma som det var från början?

Ja, du räknar av beloppet från din kreditfaktura (subtrahera) och betalar in resterande summa på din originalfaktura. Ett exempel på det här ser du nedan på en kreditfaktura:

Vad händer om jag redan betalat in fakturan innan ni gjort krediteringen?

Då kommer Svea hantera tillbaka beloppet till dig på samma konto eller så kommer de kontakta dig med ett formulär för att fylla vart pengarna skall gå tillbaka.