Första felsökningen

Om man upplever att ens Juwel Smartcontrol tappar uppkopplingen till telefonen/datorn/surfplattan man använder eller att den hela tiden blinkar rött på "Reboot", så kan det vara för mycket störningarna från andra trådlösa enheter kring produkten för att den skall fungera ordentligt.

• Testa att koppla bort alla extra internetrouters och signalförstärkare i hemmet. Ha endast en bredbandsenhet igång.
  • Starta om SmartControl.
  • Har man fortsatt bekymmer att koppla sig till SmartControl är det värt att stänga av sitt trådlösa bredband helt och hållet för att minimera störningar.

Testa att på nytt koppla upp dig till dosan enligt anvisningarna:

• Anslut till SmartControl nätverket "HLSMARTCONTROL"
  • Knappa in dess IP-adress i din webbläsare för att komma in på SmartControl igen.
    • 192.168.4.1
    • Lösenord: password

Fungerar det inte med din första telefon/dator/surfplatta, testa med en annan enhet. Ibland kopplar dessa bort sig från SmartControl nätverket då det inte har en internetuppkoppling. Kontrollera inställningarna på din enhet noga gällande uppkopplingen under tiden du gör dina inställningar.

Uppdatera mjukvaran i Juwel HeliaLux SmartControl

Juwel har släppt en ny version av sin mjukvara till dessa kontrolldosor och det starkt rekommenderat att uppdatera till den senaste versionen. Det här kan hjälpa till att lösa ett flertal problem gällande uppkoppling, kompatibilitet och inställningar.

För att kunna uppdatera sin SmartControl så behöver den ha tillgång till Internet och behöver därför kopplas upp mot ditt hemnätverk för att få tillgång till sin uppdatering.

Här nedan följer en bildguide hur man går tillväga. Bilderna är tagna i maj 2020 på Samsung Note 9 med sina senaste uppdateringar och Firefox som webbläsare. Därför kan det se lite annorlunda ut i gränssnittet på din enhet om du har något annat märke så som Apple, HTC, OnePlus etc.

Juwel SmartControl är här i sin 1.0 version och har ett grått gränssnitt.

• Om ditt gränssnitt är i en grå design så har du äldre version av mjukvaran i din SmartControl. För att uppdatera detta behöver man gå in på "Settings"
  • Klicka på knappen för att ansluta Smartcontrol till ditt hemnätverk så att den blir blå/påslagen
  • Välj ditt aktuella hemnätverk. I vårt exempel heter det TP-LINK_833B.
  • Fyll i ditt nätverks lösenord och klicka på "Save"
  • Man bli tillfrågad om SmartControl får kontrollera den trådlösa "WiFi"-signlaen. Godkänn detta.
  • En laddningsmätare dyker upp och säger att den nu kontrollerar signalen man valt.
  • När kontrollen är genomförd ber SmartControl dig att gå tillbaka till HLSMARTCONTROL nätverket igen och gå in på sin IP-adress igen för att fortsätta. Din telefon/enhet kan ha gått tillbaka till sitt vanliga trådlösa nätverk nu och du behöver ansluta om det till SmartControl igen.
  • Har det gått igenom så får man upp en ruta där det står att testet lyckades och man får instruktioner på hur man nu kommer in på SmartControl efter att det ansluter till ditt hemnätverk. Spara dessa uppgifter!
    Du kommer behöva dem för att koppla in dig på SmartControl igen. IP-numret kommer alltid vara annorlunda ifrån vår bild.

• Kryssa i bock-rutan och tryck på "Connect"
  • En ny laddningsmätare kommer upp och anger att den nu försöker ansluta till ditt hemnätverk med internetåtkomst.
  • När den är klar blir man ombedd att återkoppla sig till sitt hemnätverk. Gör detta.
  • Ange sedan den nya IP-adressen som du fick i Juwels uppkopplingstest i din webbläsare och du kan igen komma åt SmartControl inställningarna.
    SmartControl är nu uppkopplad emot ditt hemnätverk och har tillgång till en internetanslutning.
  • Klicka nu på "Info"-knappen för att kunna uppdatera din SmartControl
  • På nästa ruta klickar du på "Firmware" och en spinnande ikon dyker upp bredvid denna knappen.
  • Finns det en ny uppdatering får man en ny ruta som bekräftar detta och du trycker då på "Update". SmartControl kommer nu att påbörja att uppdatera sin mjukvara.
  • När denna uppdatering påbörjas är det mycket viktigt att strömmen inte bryts eller att man tappar internetuppkopplingen.
    Slutförs inte uppdateringen ordentligt så finns en risk att SmartControl kommer att sluta fungera helt och hållet. Detta täcks inte av garantin.

• Efter man låtit laddningsmätaren bli klar så kommer gränssnittet att uppdateras och man får en bekräftelse att uppdateringen lyckats!
  • Man kommer sedan tillbaka till "Settings" skärmen och man sparar genom att klicka på den blå/vita bocken.